Költészet Napja

2022. április 11-én, a költészet napján iskolánk dísztermében Levkó Esztella színésznő, rendező tartott drámapedagógiai foglalkozást az irodalom iránt érdeklődő 10-11. évfolyamos tanulóinknak.
 
A téma József Attila Nagyon fáj című versének értelmezése volt a diákok által leforgatott 1.5 perces kisfilm keretében.
 
Szervező: magyar munkaközösség
Koordinátor: Harmat Adrienn tanárnő
 

tovább »
2022.04.08

Az Ég tartja a Földet

Iskolánkban az egyik lelkinap alkalmával megismert Zsuffa Tünde által lehetőséget kaptunk arra, hogy megtekinthessük a könyvéről készült musicalt az Erkel színházban.
Külön megtiszteltetés volt, hogy a premier előtti főpróbára kaptunk meghívást. Az Ég tartja a földet című előadás Árpád-házi Szent Erzsébet életét és Istennel való kapcsolatát mutatta be.
Nagy izgalommal érkeztünk a színházba. Már a díszletet megpillantva tudtuk, hogy egy nagyszerű élményben lesz részünk. Nem is tévedtünk, hiszen nagyon színvonalas és szívhez szóló volt a darab. Azon felül hogy profi volt mind a zene, a tánc és a próza is lelki feltöltődést nyújtott mindenkinek.
A sokat feláldozó és a rászorulókért sokat tevő Erzsébet példája mindegyikünket megérintett. A musical a közönségnél elért sikerét, egyértelműen mutatta az álló tapsvihar, ami megkoronázta színházi látogatásunkat és Szent Erzsébet üzenetével a szívünkben térhettünk haza.
Domán Gabriella és Milák Johanna Jázmin 12.c osztályos diákjaink gondolatai
 

tovább »
2022.04.08

Marton Bernát ciszterci szerzetes atya látogatása iskolánkban

A hét folyamán iskolánk vendége volt Marton Bernát ciszterci szerzetes atya, aki a nálunk töltött napokban tanórák keretein belül meglátogatta iskolánk diákjait.
Gimnáziumunk digitális témahetébe is bekapcsolódott, amelynek keretein belül tanulóink angol nyelven készíthettek riportot Bernát atyával.
 

tovább »
2022.04.08

Amerika Nap a gimnáziumban

2022. április 6-án négy vendég érkezett a budapesti Amerikai Követségről az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumba, mivel a gimnázium sikerrel pályázott az EMMI és a budapesti Amerikai Követség által meghirdetett Amerika Napra.
 
Az iskola diákjai angol nyelvű előadást hallgathattak meg a Követség munkájáról, a NATO szerepéről és jelentőségéről, majd kérdéseket tehettek fel a vendégeknek.
 
A program második részében a diákok az ivóvíz-készlet védelmével és ésszerű felhasználásával kapcsolatos diplomáciai szimulációs játékban vehettek részt. A valóságos problémát kitalált forgatókönyv alapján, angol nyelven vitatták meg, és csapatokat alkotva és a csapatok véleményét összehangolva keresték meg a közös megoldást a problémára.
 
A diákok angol nyelvi készségeinek fejlesztésén túl a játék kiváló lehetőséget nyújtott az ésszerű érdekérvényesítésre, a hatékony csapatmunka, a kompromisszumkészség megtapasztalására is konfliktushelyzetben. Az Amerika Nap élményszerű betekintést adott a Követség munkájába, és kiváló alkalom volt arra, hogy a diákok kreativitása és hatékony problémamegoldó képessége életszerű, angol nyelvű feladatok segítségével fejlődjön.
 
Az Amerika Napról készült fotókat ITT tekinthetik meg.
 

tovább »
2022.04.06

Véradás

A mai napon iskolánk 18 éves tanulói és pedagógusai önkéntes véradáson vettek részt.
Összesen 28 fő jelent meg, 19 fő pedig most adott először vért.
Köszönjük bátor helytállásukat és áldozatos szeretetszolgálatukat.
 
A véradást szervezte: Bozsik Zoltán tanár úr
 

tovább »
2022.04.05

Országos Rajeczky Benjamin Népzenei Verseny

Iskolánk tanulói a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban megrendezett Országos Rajeczky Benjamin Népzenei Versenyen jeleskedtek több kategóriában.
Tóth-Sipos Márton (9.e) népi furulyán előadott produkciójával a neves szakmai zsűritől Kiemelt Arany Minősítést, Milák Johanna Jázmin (12.c) szóló népdalcsokrával pedig Arany Minősítést érdemelt ki. 
A Ciszterlánc Énekegyüttes népiének előadásáért Ezüst Minősítést szerzett:
Csiszár Borbála Erzsébet, Fazekas Júlia, Juhász Abigél (8.c), Czap Zita, Farkas Réka, Majoros Dóra (9.k), Figeczki Flóra (11.c), Borsó Eszter (11.k) és Milák Johanna Jázmin (12.c)
Az együttes felkészítő tanára: Faludiné Majoros Zsuzsanna tanárnő
 

tovább »
2022.04.01

Petíció a tanárok helyzetének javításáért

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tantestületének többsége (a tantestület nyolcvan százaléka) egyetértését fejezi ki a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanári kara által a „Petíció a tanárok helyzetének javításáért” című petícióban megfogalmazottakkal. Buzdítjuk más iskolák tantestületét, pedagógusait is, hogy csatlakozzanak a petícióhoz. 

tovább »
2022.03.28

Rendszergazdai tájékoztató

A diák laptopok átvételének pótnapja:
 
2022.03.28. 14:00 - 18:00 -ig.
 
 
 
 
A gépek beüzemeléséhez a Klebelsberg Központ által készített útmutatót (Üzembehelyezési útmutató.pdf) érdemes elolvasni.
 
Az eszközök hozzáférési korlátozás nélkül kerültek kiosztásra, így technikailag nincs akadálya annak, hogy mindenki szabadon telepítse rá az általa kívánt (ingyenes, vagy megvásárolt) szoftvereket, beleértve a vírusvédelmi és más adatbiztonsági szoftvereket is.
 
A Microsoft Office 365 irodai csomag használatához licencet igényelni a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) Tisztaszoftver Program keretében lehet.

A személyes felhasználású licenc igénylését a https://tisztaszoftver.hu/igenyles/egyeni honlapon lehet megtenni.

A tájékoztató (segédlet) a https://tisztaszoftver.hu/tajekoztatok címen
érhető el.
 
 
 

tovább »
2022.03.26

ISMÉT A GÁRDONYISOKÉ A VÁNDORSERLEG

A Dr. Habis György Városi Német Nyelvi Szépkiejtési Emlékversenyen a
dobogó mindhárom fokán gárdonyis diák végzett!
1. hely Csuhai Flóra 12.k,
felkészítő tanára: Nyitrai Katalin tanárnő
2. hely Szauer Anna 11.c,
felkészítő tanára: Jobbágyné Reményi Henrietta
3. hely Bisztriczki Sára 11.c,
felkészítő tanára: Jobbágyné Reményi Henrietta
 
Egy évig marad iskolánkban a vándorserleg, melyet a legutoljára
megszervezett versenyen Kovács Eszter Éva, iskolánk volt tanítványa
hozott el.
 
Szeretettel gratulálunk diákjainknak!
 

tovább »
2022.03.23

Tanári nagyböjti lelki nap Kismaroson

2022. március 21.-én, Nursiai Szent Benedek égi születésnapjának ünnepén iskolánk pedagógusait, dolgozóit a Kismarosi Apátságban nagyböjti lelkigyakorlatra várták a ciszterci nővérek.
 
Előadásokon, keresztúton és szentmisén vehettünk részt a nővérekkel együtt.
Köszönjük felénk irányuló végtelen szeretetüket.
 
A lelki nap mottója: "a hármas szeretet útja" 2. rész
 
 

tovább »
2022.03.22

Ideiglenes felvételi rangsor a 2022/2023-as tanévre

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

 

Az alábbi listákban, a törvény előírásainak megfelelően, a 2022-es középiskolai felvételi eljárás ideiglenes eredményeit ismertetjük. A végeredmény csak az Oktatási Hivatal Győri Felvételi Központjából érkező besorolásból derül ki 2022. április 29-ig.

Egy-egy tanulmányi területen minden olyan jelentkezőt (felvételizőt) rangsoroltunk, aki azt megjelölte, és részt vett a teljes felvételi eljárásban. Sok olyan felvételiző van, aki két-három tanulmányi területet is megjelölt, tehát több képzéstípusnál is szerepel a rangsorban. Mindenki csak egy tanulmányi területre nyerhet felvételt, ezért azok a tanulók, akik a másik tanulmányi területen mögöttük állnak, ilyenkor automatikusan előbbre lépnek a rangsorban. Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha egy felvételiző nem a mi iskolánkat választotta elsőként, és máshová nyer felvételt.

Minden felvételizőnek lehetősége van egy alkalommal módosítani az iskolák és a tanulmányi területek sorrendjén (2022. március 21-22.), de új iskola már nem jelölhető meg.

Amennyiben a felvételiző szeretne a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulója lenni, úgy célszerű iskolánkat továbbra is az első helyen hagyni, vagy az első helyre beírni.

További információ és tanácsadás: titkárság

titkarsag@gardonyi-eger.hu      +36 36/511-240 
 
Az ideiglenes felvételi rangsor a tovább gomb után.

tovább »
2022.03.16
teszt123