Iskolánkról

Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium a város központjában lévő, saját leánykollégiummal rendelkező, országosan is elismert intézmény. Végzős tanulóink nagy számban tanulnak tovább különféle felsőoktatási intézményekben.

     Iskolánk tantestülete tudatosan arra törekszik, hogy magas színvonalú oktatómunkával, emberséggel, szeretettel és követelményeket támasztó neveléssel mindenkit képességeinek megfelelően a legmagasabb szintre juttasson el. Az érettségi és felvételi követelményrendszerhez igazodva mindent megteszünk azért, hogy végzős tanulóink egy vagy több nyelvvizsgával hagyják el az intézményt, és az emelt szintű érettségin sikeresen szerepeljenek. Ennek érdekében sokféle tárgyból biztosítunk magasabb óraszámot, és hatékony tanítási módszerekkel (pl. csoportbontás) oktatunk.
 
        Intézményünk akkreditált vizsgahely, ahol lehetőség van a DExam államilag elismert angol nyelvvizsga megszerzésére, melyre tanórai keretekben készítjük fel a tanulókat.
 
        Annak ellenére, hogy iskolánk világnézetileg elkötelezett iskola, nem csak a keresztény-katolikus szellemben nevelkedett diákok jelentkezését várjuk. Gimnáziumunk nyitott minden tanulni vágyó és jóakaratú diák befogadására.