Országos tanulmányi versenyeken is remekeltek a Gárdonyis diákok

 


Gárdonyisok sikerei az OKTV-n

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulói kimagasló eredményeket értek el a különböző országos tanulmányi versenyeken. Méltán vagyunk büszkék rájuk, hisz egyéni eredményeik mellett iskolánk hírnevét is messze elrepítették.

Klicsu Levente

11.E osztályos tanulónk a pedagógia tagozaton a 2016/2017-es tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyból a döntőbe jutott, ahol országos 13. helyezést ért el a több száz induló közül. A verseny 2 fordulós volt, a pályamunkái alapján a döntőbe hetedikként jutott, a maximálisan elérhető 200 pontból 151-et ért el. Munkái közé egy szocialista tájékoztatásmódról és Csernobilról szóló esszét választott, projektmunkaként pedig Szép Ernő Emberszag című dokumentumregényének az „Óvoda” c. fejezetéből készített hangjátékot a szakmai zsűri számára.  Felkészítő tanárai a Gárdonyiból Kovács Ottóné tanárnő, valamint az egri EKE Gyakorlóiskola pedagógusa, Tóth Ágnes tanárnő volt. Ugyanebben a tanévben a DUE - Médiahálózat a Csernus Imrével készült interjúját beválasztotta a legjobb pályázatok közé a több mint 1000 induló közül. Tanulónk szerkesztőségi gyakornokként dolgozott egy nyári turnuson keresztül a TV Egernél, ahol nagyon sok tapasztalatot szerzett, melyeket a későbbi munkái során, valamint a felsőoktatásban is kamatoztatni tud majd.  Levente aktív és lelkes tanulója iskolánknak, aki ezen eredményével először ért el ilyen sikereket ebből a tantárgyból.

 

Székely Krisztina Katalin

11.a osztályos tanulónk minden félévben és évvégén kitűnő bizonyítvánnyal zárt, tanévenként 8 tantárgyból kapott dicséretet, köztük nyelvtanból irodalomból, történelemből, matematikából és nyelvekből, informatikából. Legnagyobb sikerét idén érte el: a magyar nyelvi OKTV döntőjében 10. helyen végzett, a szóbeli fordulóban az elérhető 100 pontból 93-at kapott, ami kiemelkedő eredménynek számít. A gimnázium első két évében erre a versenyre készült: az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet által szervezett Megyei helyesírási versenyen a 2. helyen végzett 2015-ben és 2016-ban is, az Implom József helyesírás verseny megyei fordulójában harmadik lett 2016-ban. Felkészítő tanára magyarból Lapinskasné Máté Erika tanárnő.

Sokszínű tehetségét mutatja, hogy az Arany Dániel matematika verseny 2. fordulójába jutott. Az angol nyelvű Reading in English elnevezésű versenyen a IV-V. kategóriában első, tavaly a VI., legmagasabb szinten 3. helyezést ért el. Majdnem minden tantárgyból minden tanévben indult tanulmányi versenyen, városi, megyei fordulóba jutott. Krisztina aktívan vesz részt az iskola életében.

 

Bozsik Vivien

12. k (kny) osztályos tanuló, aki 2016-ban a földrajz OKTV-n a kimagasló 10. helyen végzett, 2017-ben szintén a döntőbe jutott. 2014-ben az Országos Less Nándor Földrajzversenyen a 14. helyet szerezte meg. A földrajz mellett érdekli a biológia és a történelem valamint a kreatív írás. Csapatával a kollégiumok között megrendezett „Ki tud többet Egerről?” vetélkedőn kétszer is a második helyen végzett. A VI. Kárpát-medencei Történelemverseny Parlamentben rendezett döntőjében az előkelő 7. helyezést érte el. A magyarság történetén belül beleásta magát a rovásírásba és az első világháború történetébe. Szintén kollégiumi csapatával az első világháború történtéből rendezett versenyen 3. helyezést szerezték még. Az iskolai 1956 emlékezetére rendezett szónoklatíró versenyen minden évben sikeresen szerepelt. Első világháborús témájú novellájával az egri önkormányzat által kiírt pályázaton 2015-ben 3. helyezést ért el. A tanulás mellett 8 évig táncolt versenyszerűen latin társastáncokat. Sokoldalú, szorgalmas és szerény diák. Hit, remény és szeretet vezérli napi tevékenységét.

2017.06.09